Hvor meget tjener man som Ph.d.-studerende?

Hej Ph.d.-nettet

Mit navn er Louise og jeg læser i øjeblikket på min kandidat.

Jeg håber der findes nogen herinde, der har et svar på mit spørgsmål.

I øjeblikket går jeg og overvejer hvad jeg skal når jeg har afsluttet min kandidat. Om jeg skal søge ind på forskeruddannelsen eller om jeg skal søge et job derude i erhvervslivet?

Er der nogle der ved hvor meget man tjener som Ph.d.-studerende? Måske er der nogle der gider fortælle lidt omkring hvordan det er at tage en Ph.d.?

På forhånd tak til alle jer Ph.d.’ere

Louise

5 Responses to “Hvor meget tjener man som Ph.d.-studerende?”

 1. Schou Says:

  Hej Louise,

  Der er ret stor forskel på, hvilken slags Ph.d, man er. Hvis man er Ph.d. studerende på et universitet som fx KUA, så får man en bestem løn. Hvis du derimod ansættes af et privat firma, der gerne vil have dig til at forske i noget bestemt, så er lønnen noget højere. Jeg er ikke sikker på, hvad satserne for det er, men det er vel meget individuelt fra sted til sted. Så mon ikke du er nødt til at kontakte det enkelte sted eller se det enkelte stillingsopslag for den præcise løn.
  Mener, man ligger omkring 30.000-35.000. hvis man er heldig at få en god erhvervs-Ph.d, så det er bare med at søge.

  Håber, du blev lidt klogere..

 2. Thomas Says:

  Hej Louise 🙂

  Det er vidst meget normalt at man ligger et sted omkring 28.000 om måneden. Men du må altså ikke hænge mig op på det 😉

  Hvis du er i tvivl om du vil finde et job eller om du vil tage forsker uddannelsen, så ved jeg ikke om du er bekendt med en “erhvervs-ph.d.”? Der få du nemlig lidt fra begge verdener.

  Når du tager en erhvervs-ph.d., så er du ansat hos en virksomhed eller i det offentlige. Du udfører et Ph.d.-projekt inden for din arbejdsgivers erhvervsområde. Du er stadig tilknyttet en uddannelsesinstitution og har også en vejleder.

  Jeg har en nogle venner som er igang med at tage en erhvervs-ph.d. og de er rigtig glade for det. Skriv endelig hvis du er interesseret ellers findes der masser af information på nettet.

  Mange hilsner fra Thomas

 3. Max Says:

  Hi Louise,
  I am PhD student at DTU. You can contact me via dtuphdstudent@mailismagic.com. I prefer the correspondence via mail or privately and not via posting on the website. I can then give you some more detailed information about how it is to be a phd student and my reasons for doing it.
  Best regards,
  Max

 4. Signe Says:

  Som erhvervs-Ph.d. får din arbejdsgiver løntilskud fra staten på omkring 15.000 kroner. Så man forhandle sig vej til det, der ligger ud over tilskuddet, hvis man gerne vil have mere i løn. De vælger altså selv, hvor meget mere end tilskuddet, de ønsker at betale dig.

  Det er dog svært, lige at skaffe sig en stilling hos et firma – de vil gerne have, man har noget erfaring at bringe til bordet. Altså fra erhvervslivet, men prøv bare at søge 🙂

 5. Ronni Says:

  Hej Louise

  Inde på Jobindex kan du finde et lønindex hvor du kan søge på forskellige jobtitler og se hvad andre i lignende stillinger får i løn. Prøv at indtaste “phd” og “phd student” og sorter herefter i resultaterne så du får de mest sammenlignelige kandidater.

  Mvh.
  Ronni

Leave a Reply